fbpx
Pro správnou funkci brýlových čoček je nesmírně důležité aby měli správnou polohu vůči oku, aby byly správně umístěny v brýlové obrubě. Jedině za splnění těchto podmínek garantujeme, že uvidíte bezvadně.

 

Důležitými hodnotami, které potřebujeme přesně vyměřit, jsou:

  • PD (pupillary distance) – vzdálenost mezi zornicemi. Tuto vzdálenost má každý člověk jinou a může se lišit i mezi levým a pravým okem.
  • Výška centrace – vertikální vzdálenost středu zornice od spodního okraje brýlové obruby. Spolu s PD pak přesně určuje polohu zornice vůči brýlové čočce, což je mimořádně důležité pro vyšší dioptrie, cylindrické korekce a víceohniskové, tedy multifokální brýlové čočky.
  • Inklinace brýlové obruby –  sklon brýlové obruby. Vzhledem k odlišné anatomii hlavy a obličeje každého člověka, je opět velmi důležité tuto hodnotu přesně změřit.
  • Vertex distance – vzdálenost mezi okem a čočkou. Tato vzdálenost se liší opět u každého jedince.
  • Prohnutí brýlové obruby – tak jako je každý člověk jiný, lyší se také brýlové obruby a jejich prohnutí, tedy úhel, která spolu svírají levá a pravá očnice.

V naši optice nyní používáme jednu z nejnovějších technologií pro vyměření těchto hodnot, VISUREAL MASTER od firmy HOYA. Tato technologie je tvořena zrcadlem, ve kterém jsou umístěny přesné kamery, které pomocí speciálního softwaru naskenují váš obličej a poskytnou nám přesné údaje pro zhotovení brýlí. To vše je záležitostí několika desítek sekund a bez nutnosti speciálních nástavců na brýle, jak tomu bylo až dosud. Vše je pohodlné, velmi rychlé a přesné.