fbpx

Když se podíváme do zrcadla nebo si upravujeme své obočí a řasy, často si neuvědomujeme, že tyto části naší tváře mají mnohem důležitější úlohu než jen estetický vzhled. Kromě toho, že nám pomáhají vyjádřit emoce a odlišovat se od ostatních, mají důležitou ochrannou úlohu pro naše oči. jejich správná funkce má velký vliv na zdraví našich očí. 

Obočí – strážce vašich očí

Není to jen estetika. Tvar obočí, kdy chloupky rostou do podoby klenby, má svůj význam. Obočí totiž chrání oči před pronikáním potu a vlhkosti, které by mohly způsobit nepříjemné podráždění. Pokud se nám podaří dostat kapičku potu do oka, víme, že to není nic příjemného. Proto je důležité, abychom při úpravách obočí dbali na zachování jeho funkčnosti.

Doporučení: pokud se rozhodujete pro kosmetickou úpravu obočí, čím štíhlejší a řidší obočí totiž je, tím hůře plní tuto svou funkci.

Řasy – Flirtování a mnohem víc

že jsou řasy jednou z mnoha ženských zbraní, nemusíme dlouze vysvětlovat. Jejich funkce je však mnohem důležitější! Chrání oči před prachem, pískem a dalšími mechanickými nečistotami, které se mohou volně pohybovat vzduchem. Když zavřeme oči, řasy fungují jako bezpečnostní senzory, které reflexně reagují na dotyk a chrání tak naše oči před nečistotami. Řasy jsou také velmi citlivé, podobně jako vousky koček. Pokud se jich něco dotkne okamžitě reflexně reagují mrknutím tak, aby zamezily nečistotám dostat se do oka. Fungují vlastně jako jakési bezpečnostní senzory, které dokáží včas identifikovat riziko a spustí okamžitý obranný reflex – mrknutí a zajišťují tak zdraví našich očí.

Doporučení určené zejména našim ženám: buďte opatrné při aplikaci umělých řas. Příroda nám nadělila přesně tak dlouhé a husté řasy, aby ochránili naše oči co nejlépe. Jakékoliv kosmetické vylepšování proto může mít za následek zhoršení jejich funkčnosti.

Respektujte přírodu

Při úpravách obočí a řas je důležité respektovat přirozený tvar a hustotu. Příroda nám totiž nadělila přesně takové obočí a řasy, jaké potřebujeme pro správnou ochranu našich očí. Proto bychom měli být opatrní při jejich úpravách a minimalizovat tak riziko jejich oslabení.

Každý aspekt naší tváře má svou důležitou úlohu, a obočí a řasy nejsou výjimkou. Nezapomínejme na jejich ochrannou funkci a dbejme na jejich zdraví i krásu.